De ce ar trebui să înveți limba germană?

10 motive bune pentru a învăța limba germană (Sursă: https://www.goethe.de/ins/ro/ro/spr/wdl.html)

Indiferent de planurile tale de viitor, cunoașterea limbii germane îți deschide perspective nemărginite. Învățarea limbii germane presupune însușirea anumitor abilități, prin care îți poți îmbunătăți calitatea vieții personale și profesionale:

  1. În domeniul afacerilor: Comunicarea în limba germană cu partenerii tăi de afaceri vorbitori de limba germană contribuie la îmbunătățirea relației de afaceri. Astfel cresc șansele unei comunicări efective și, automat, crește și rata de succes.
  2. Cariera globală: Cunoștințele de germană te pot ajuta să îți găsești un loc de muncă la o companie germană, fie în țara ta de origine, fie în altă țară. Cunoașterea limbii germane la un nivel avansat te va transforma într-un angajat productiv în ochii unui angajator ce derulează afaceri pe plan internațional.
  3. Turism și activitate hotelieră: Turiștii din țările vorbitoare de limba germană călătoresc mult și spre destinații îndepărtate. Ei cheltuiesc în concediu mai mulți bani decât turiștii din alte țări. Acestora le place să fie placut surprinși si răsfățați în limba lor de personalul hotelier, respectiv de ghizii turistici.
  4. Știință și cercetare: Germana este cea de-a doua limbă ca importanță în lumea științei. Germania ocupă locul trei în lume prin contribuția sa la cercetare și dezvoltare. Este una din țarile care acordă burse pentru cercetătorii din alte țări.
  5. Comunicare: Comunicarea multilingvă a devenit tot mai necesară în urma evoluțiilor înregistrate în domenii precum media sau tehnologia informației și comunicării. Multe pagini de internet importante sunt redactate în limba germană. Germania ocupă locul 6 din 87 de țări în ceea ce privește producția de cărți noi. Cunoștințele tale de germană îți facilitează astfel accesul extins la informații.
  6.  Înțelegere culturală: Învățarea limbii germane presupune o înțelegere mai profundă a vieții, dorințelor, viselor locuitorilor din țările vorbitoare de limbă germană, precum și a societății lor multiculturale.
  7. Călătorii: Bucura-te de experiențe de călătorie mai intense cu ajutorul cunoștințelor de limbă germană, nu numai în țările vorbitoare de limba germană, ci și în alte țări europene, mai ales în Europa de Est.
  8. Savoarea literaturii, muzicii, artei și filozofiei: Germana este limba lui Goethe, Kafka, Mozart, Bach și Beethoven. Citește/ascultă operele acestora în original și intensifica astfel savoarea lor deosebită.
  9. Posibilități de studiu și oportunități profesionale în Germania: Germania acordă un număr mare de burse de studiu pe teritoriul său. Tinerii din străinătate beneficiază de autorizații speciale de muncă pe perioada concediului, iar pentru anumite profesii sunt valabile prevederi speciale pentru obținerea permisului de muncă.
  10. Programe de schimb: Între Germania și numeroase țări de pe mapamond există acorduri cu privire la programele de schimb pentru elevi și studenți.